VIP salónky díky kreditkám
Vlk.7 napsal(a):[citace="Ala"]
Mám 3 různé karty (ani jedna není Erste) a na každé mi zbývá jeden LK. Chtěla bych je utratit tak, že vezmu s sebou 2 lidi do Erste Premier Lounge na T2. Pustí nás tam při téhle konstelaci?
Nepustí, pokud jsou karty na tvé jméno. Nedávno jsem chtěl využít LK a PP právě pro doprovod 2 lidí, ale nelze použít současně dva programy na stejné jméno. Někde to projde, někde ne, Praha nově spadá do druhé kategorie...;)
[/citace]
Bude výše zmíněné v PRG na T1 platit i v případě, že já jako držitelka RB debit GOLD budu mít vstup zdarma a pro dítě (12 let) budu chtít použít vstup přes svojí KB kreditní kartu a využiji k tomu jeden vstup přes dragon pass?
Bude to také znamenat kolizi dvou programů nebo ne?
Lord Pitzbudka napsal(a):ani jeden z nich neni k dispozici po USA preclearance.
Po preclearance uz je v podstate jen jedno male bistro a salonek kde LK neberou. Kdyz nas pred par lety otocili asi po 2 hodinach letu zpatky do Dublinu kvuli technicke zavade, sice rozdali na tech par hodin cekani meal vouchery, ale fronta na sendvic byla tak an hodinu a kdyz se clovek dostal na radu, uz nebylo moc jidel na vyber. V jinych pripadech je ta preclearance asi fajn, ale tehdy me dost s*alo, ze clovek nemuze na zbytek letiste.
Dobrý den, prosím o radu se salonky ve Vídni a Mnichově, ještě nikdy jsem na těchto letištích nebyla. Mám kreditku od ČSOB Mastercard World Elite a pro letošek 4 vstupy na LoungeKey. Pak Visa Infinite od ČSOB. Poletí se mnou manžel, který nemá žádný nárok na vstupy. Máme let PRG-MUC-SIN-USM, v MUC přiletíme i odletíme T2. Zpět USM-BKK-VIE-PRG. Ve Vídni přílet i odlet T3. Koukám na stránku Flughafen Wien, ale jaké jsou podmínky pro vstup do salonků jsem nenašla. Zde jsem několikrát četla, že ve Vídni je možný vstup jen na Mastercard, čili nemusím použít LK. Moc prosím o upřesnění jaký vstup pro sebe a jaký pro manžela. V SIN, ani v BKK do salonků nepotřebuji, máme krátký přestup. Ale v MUC i ve VIE máme 4 hodiny. Předem děkuji.
Edit: Nakonec jsem našla nějaké informace o saloncích ve Vídni: https://www.mastercard.cz/cs-cz/...lonky.html
Ale i tak bude velmi vděčná, když mi poradíte, jak to nejlépe zkombinovat tak, aby mohl i manžel a abych ušetřila nějaký vstup na LK. Předem moc děkuji.
Av čem je problem udelat manželovi kartu?? Jinak ve Vídni jdete Vy na kartu a manžel na LK a v MUC oba na LK.
Podmínky máte napsané na strankach csob premium, podrobně.
Tak na webu letiště samozřejmě nějaké neúplné informace jsou, nejen na webu Mastercard, kde i píšou, že banky to můžou mít nastavené jinak https://www.viennaairport.com/en/lounges, ale aktuální informace ke konkrétním kartám najdeš vždy jen na webu banky (pokud na to teda banka nekašle). Když nenajdeš, tak si do banky zavoláš a pokud budeš mít štěstí na pracovníka, který něco ví a dokonce to ví správně, tak se i dozvíš.
https://www.csobpb.cz/komercni-b...orld-elite
https://www.csobpremium.cz/produ...a-infinite
Ve Vídni běžně dovolují vstup na víc karet na jedno jméno víc osobám, ale nevím, co na to říkají banky. Musí se to teda předem oznámit; když po tobě přijde na řadu někdo s od tebe půjčenou kartou, tak to je nejen zakázané, ale i recepční to špatně snášejí. Takže by asi mělo jít projít na MC a manžel na Visa, na které jsou dle webu banky 2 vstupy ročně ve Vídni zdarma. Jinak by to chtělo trošku vylepšit googlící schopnosti. 🙂
Mandre, pokud vím, tak u ČSOB na dodatkové kartě nedává LK vstupy (nebo ani nevystaví dodatkovou kartu - teď nevím). Kdyby to šlo, tak už bych jednu měl. 😉
To asi ne, ale druhý účet založí bez problemu. Mame oba.
Jinak nezkousel jste nekdo Erste dodatkovou kartu nebo vymenit (nechat vyrobit novou jednu svoji Visu) na dítě? Minulý týden 13 let, takže už ani T2 nefachci bez LK.
Děkuji vám za odpovědi. Manžel bohužel nesplňuje podmínky pro založení účtu s výhodami pro vstupy do salonků, takže ho musím do salonků brát na můj LK. No a ve Vídni ani v Mnichově jsem nikdy nebyla, proto jsem se ptala na možnosti zde.
Mandre napsal(a):To asi ne, ale druhý účet založí bez problemu. Mame oba.
Jinak nezkousel jste nekdo Erste dodatkovou kartu nebo vymenit (nechat vyrobit novou jednu svoji Visu) na dítě? Minulý týden 13 let, takže už ani T2 nefachci bez LK.
Nemám přímou zkušenost s dodatkovou kartou pro dítě, ale vydat u EP dodatkovou kartu na úplně jiné jméno nebyl problém. Byla tedy bez LK vstupů navíc, ale v Praze to šlo bez omezení. Jinak banky vydávají běžně karty dětem od 8 let, takže by neměl být problém ani u EP s tou dodatkovou.
firefly+ napsal(a):Děkuji vám za odpovědi. Manžel bohužel nesplňuje podmínky pro založení účtu s výhodami pro vstupy do salonků, takže ho musím do salonků brát na můj LK. No a ve Vídni ani v Mnichově jsem nikdy nebyla, proto jsem se ptala na možnosti zde.
Nevím, jak to mají jiné banky, ale RB umožňuje mít dodatkovou kreditku pro osobu jiného jména (nemusí mít ani účet u RB, jen se "podepíše" ke kreditce, která je na limit a vše od původního majitele). Na tuto dodatkovou se dá jít do salonku (nevím, jak Praha a Bratislava, ale využíváme ve Vídni). Nevynahradí to sice vstup do všech salonku, ale aspoň na odletu :)
Ja tam zkusim zavolat (do Sporky), ted vlastne, jak vymenili tu MC za Visu, tak mam dve Visa debetky, ze bych jednu nechala vystavit synovi na jmeno (T2 by mela byt potom ok), na T1 taky a z Vidne jsem to resila 2x (tam vetsinou nelitame), ze jsem dala Sporku na me a dite CSOB MC). No a ostatni letiste resime pres LK.
@Lucii.cr RB kreditku zatim nemam, neni potreba, ale to by stejne neresilo salonek na T2, pouze T1.
Ahoj.
V aplikaci RB nově najdete u karet kompletní informace, které salonky lze použít. Případně za kolik si můžete dokoupit vstup LK nad rámec volných vstupů. U neomezených salonků je uvedena cena další osoby.
Nevím jestli to je stejné i teď ale v minulosti jsem nechal dětem vystavit kreditku (EP) a po změně (přechod z MC na Visu) dostali visa infinitiv s neomezeným vstupem Vídeň bratislava a praha (t1 i t2) a 2 vstupy navíc od visa ve Vídni...
Byla to dodatkova kreditka k mému účtu... na obě mé děti... ale je to pár let zpět.. ale zase se vždy obnoví a přijdou nové.. I když děti už mají své účty... tenkrát mi to nabídl sám bankéř a prostě se pořád obnovují po konci platnosti...
firefly+ napsal(a):Dobrý den, prosím o radu se salonky ve Vídni a Mnichově, ještě nikdy jsem na těchto letištích nebyla. Mám kreditku od ČSOB Mastercard World Elite a pro letošek 4 vstupy na LoungeKey. Pak Visa Infinite od ČSOB. Poletí se mnou manžel, který nemá žádný nárok na vstupy.
Ve Vídni zkuste ukázat tyto dvě své karty řekněte jim, že na ně jdete 2 osoby. Já to tak dělám a zatím to vždycky bylo bez problému. Odečte Vám to pak jen jeden volný vstup z Visa Infinite, na které máte 2 volné vstupy ve Vídni ročně zdarma. Na MC World Elite máte neomezený počet vstupů zdarma. Tím si ušetříte všechny 4 Lounge Key.
Mandre napsal(a):A jaky je poplatek za vedeni, jestli je?
Po mne v EP za dodatkovou kreditku nic nechteli.
Zdravím cestovatele, kdysi jsem zachytil nějakou informaci, že v BUD lze využít v salonku MasterCard kartu World Elite od ČSOB. Platí to ještě? V oficiálních dokumentech jsem to nikdy nenašel… Dekuji
Tato karta platila na nelimitovaný vstup zdarma do konce roku 2023, leč od začátku roku 2024 platí tato karta ovšem jen vydaná pouze v Maďarsku.
Děkuji, Jakube. Předpokládám, že ani jiné české karty (RB, Erste) tam na neomezený vstup nevezmou, tak využiju LK. Doporučil by mi někdo BUD salonek na non-schenhen let ? Děkuji.
ahoj, za mesic letime Phuket z Prahy. Goldky od RB, i kreditky. Jake salonky byste prosim doporucili v Praze, Istanbulu, Kuala Lumpur a na Phuketu ? diky